Tepung beras … 2 ons
Gula … secukupnya
Santan … ¼ liter
Telur … 1 butir
Cara membuatnya:
Santan, garam dicampur jadi satu dengan tepung. Telur dan gula diaduk sendiri. kemudian campurkan pada adonan tepung dan aduklah. Cetakan yang telah dipanaskan dalam minyak mendidih kemudian dicelupkan pada adonan kemudian dicelupkan lagi pada minyak mendidih sambil digerak-gerakkan sampai adonan yang menempel pada cetakan itu lepas dan tunggu sebentar kemudian panaskan.
Santan, garam dicampur jadi satu dengan tepung. Telur dan gula diaduk sendiri. kemudian campurkan pada adonan tepung dan aduklah. Cetakan yang telah dipanaskan dalam minyak mendidih kemudian dicelupkan pada adonan kemudian dicelupkan lagi pada minyak mendidih sambil digerak-gerakkan sampai adonan yang menempel pada cetakan itu lepas dan tunggu sebentar kemudian panaskan.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar